Schijn een lichtje

Lieve vrienden en familie,

Het is toch zo heerlijk om dingen te mogen weggeven namens onze sponsors.

We hebben een wan oord opgezocht waar als de zon ondergaat, de nachten zwart en donker zijn………….we hebben op 3 verschillende locaties 20 setjes mogen uitdelen. Daar zit een schijnwerper zaklamp in, met oplaad accu voor telefoontjes, 3 lampen die je op kunt hangen, een solar paneeltje, en nog een handzaklamp!

Van deze moeder is haar man verdwenen, misschien naar Europa, wie zal het zeggen.

Licht zal niet alles kunnen compenseren, maar dit is in ieder geval wel om blij van de worden zoals jullie zien. Een setje kost tussen de 30 en de 40 euro, net hoeveel we er tegelijk kunnen kopen.

Ik heb een aantal van mijn personeelsleden dat uit dit soort diepe hoeken van Gambia komt, setjes meegegeven . Maar ze hebben nu hotlines aan aanvragen van buren, dorpsgenoten enz.

Kon ik jullie toch maar laten zien en voelen hoe ongenadig donker het is als er geen stroom is in een gebied.  Dat donker kennen we in Europa bijna nergens denk ik.

En dan ………..is er ineens een huis waar licht brand. Zo moeten Jozef en Maria zich ook gevoeld hebben denk ik toen ze plots bijgelicht werden vanuit de hemel……het wordt niet genoemd maar ook die ezel zal het zwaar gehad hebben in het stikkedonker met die last op zijn rug want ook die zag natuurlijk geen hand voor ogen ☺.  We hebben in recente weken in totaal 20 setjes weggegeven en nu zijn ze op. Helaas, helaas, totdat weer iemand een donatie stort op ons project “geef een lichtje“. Als ik in woorden kon beschrijven welk een verschil dit cadeau maakt in een gezinsleven.. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *