Schijn een lichtje

 45,00

Voor € 45,- kunnen wij een solarpakketje kopen en een gezin voorzien van licht in de duisternis.

Categorieën: ,

Beschrijving

In Gambia is slechts een zeer beperkt deel van het land voorzien van licht. Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe donker de avond en nacht kan zijn als in de verste verte geen licht is. En de avond begint vroeg in Gambia: om 19.00 uur valt de schemer in, om 19.30 is het donker. Geen licht betekent voor gezinnen niets kunnen doen: de kinderen kunnen geen huiswerk maken en de ouders kunnen geen klusjes doen zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van de rijst voor de volgende dag of wat handwerk doen.

Inmiddels hebben wij als stichting een aantal gezinnen kunnen voorzien van een zonnepaneeltje. Het pakketje wat wij hebben gegeven bestaat uit een zonnepaneeltje met 2 ledlampen (8 uur brandtijd) en een aantal stekkertjes zodat mobieltjes opgeladen kunnen worden. Het laatste is ook zeker geen overbodige luxe in een land waar openbaar vervoer onbetrouwbaar is en werktijden niet vaststaan.

Het hebben van een zonnepaneeltje betekent voor deze gezinnen letterlijk een verschil van dag en nacht. Het is geen race meer tegen de klok om klusjes en huiswerk af te hebben. De peuters in het gezin kunnen beter in de gaten gehouden worden, simpelweg omdat klusjes nu ook ’s avonds als de kinderen slapen gedaan kunnen worden.

Wilt u een gezin helpen om hun leven beter te maken en een toekomst te kunnen bieden aan hun kinderen? Voor € 45,- kunnen wij een pakketje kopen en een gezin voorzien van licht in de duisternis. Gebruik daarvoor de knop Bestellen hierboven, of maak het bedrag over op rekening NL63RABO0111774446 onder vermelding van “20160619 Schijn een lichtje”.