Word vrijwilliger

Stichting Care for Natural is een relatief jonge organisatie die haar werkzaamheden alleen maar kan uitvoeren dankzij de inzet van een aantal enthousiaste vrijwilligers.

Het feit dat de stichting leunt op vrijwilligers maakt het mogelijk om zoveel als mogelijk de kosten te minimaliseren en de ontvangen gelden maximaal in te kunnen zetten voor de doelstellingen van de stichting en daarmee voor de bevolking van Gambia.

Wij zijn dan ook continu op zoek naar mensen en organisaties die de bevolking in Gambia een warm hart toedragen en via onze stichting willen helpen om ontwikkelingen te brengen / door te voeren of te stimuleren waar het zo hard nodig is.

Wordt vrijwilliger in Nederland

Ambassadeur

Een belangrijke vrijwilligersrol is die van ambassadeur. Vanuit deze rol ligt de taak om op basis van het eigen netwerk naar buiten te treden en vandaaruit de stichting te vertegenwoordigen en haar boodschap op een generieke wijze te verkondigen. De ambassadeur is een enthousiastmerend persoon die volledig achter het gedachtegoed en de doelstellingen van de stichting staat en in staat is die zo breed mogelijk te verspreiden.

Algemeen vrijwilliger

Als algemeen vrijwilliger kun je op verschillende gebieden worden ingezet. Denk daarbij aan Webdesign, ICT beheer, Vertalen, Redactie, Marketing en Communicatie.

Zo ben je als vertaler o.a. verantwoordelijk dat het Engelstalige deel van de website continu op orde is. Een goed onderhoude website met correct taalgebruik spreekt een breder publiek aan en worden de projecten sneller ingevuld.

Vanuit een redacteursrol ben je ervoor verantwoordelijk dat de website qua content zo intressant mogelijk is en van een hoge kwaliteit is.
Vanuit communicatie wordt gewaakt dat de correspondentie netjes en van hoge kwaliteit is en dat de boodschap van de stichting correct wordt overgebracht.

Specifieke rollen

Wij hebben op dit moment de volgende vacatures openstaan:
» SEO enthousiast
» Social media enthousiast

Reageren
Wil je ook een bijdrage leveren? Neem dan snel contact met ons op.

Wordt vrijwilliger in Gambia

Profiel vrijwilliger Food Security Mariamakunda

Omschrijving project

Op onze projectlocatie in Mariamakunda heeft de oprichtster van de stichting, Claudette Sarr-Krook, een stuk uitgeput land aangekocht.

Op dit perceel hebben wij de intentie om ruim twee hectare te beplanten met twee voedingsrijke gewassen om daarvan hoogwaardige vegetarische voedselproducten te produceren voor de Gambiaanse schoolkinderen en hun families. Verder komen er een aantal perken met gewassen die in Gambia wel bekend zijn, maar die door ontbossing zeldzamer worden en daardoor steeds duurder worden. Op deze manier willen we aan onze bevolking het voorbeeld geven om zelf deze gezonde gewassen te verbouwen op hun landjes.

Hiermee wensen wij tientallen banen op korte en langere termijn te realiseren en willen we een innovatief project creëren waarin actief wordt samengewerkt met onze mensen in Gambia om bestaande mogelijkheden uit te bouwen tot georganiseerde activiteiten, onder de naam “Food Security”.

Naast werkgelegenheid zoeken we ook naar samenwerkingsmogelijkheden om de positie van plaatselijke ondernemers te versterken. Bijvoorbeeld door koeienmest van een boer te kopen, hierdoor kan hij voedsel voor zijn vee kopen in plaats van dit los te laten lopen om te grazen. Of een gehandicapte timmerman met dertig jaar ervaring klusjes geven. Dan kan hij met wat hij nog wel kan, zijn gezin kan blijven ondersteunen. Of mensen ergonomische werkwijzen laten zien, waardoor zij lichamelijk minder schade ondervinden. Praktische voorlichting geven, bijvoorbeeld zoals iets simpels als dat ze voldoende water moeten drinken.

Voor dit project zijn wij op zoek naar vrijwilligers die samen met de lokale bevolking onze droom waar kunnen maken: zelfredzaamheid door gezonde voeding, werkgelegenheid en toekomstperspectief voor de mensen in Gambia. Wij willen een voorbeeld neerzetten voor ondernemingen/stichtingen en alle andere vormen van samenwerkingen om te laten zien hoe twee verschillende culturen succesvol en met resultaat kunnen samenwerken. De lokale bewoner profiteert van de specifieke kennisoverdracht van de vrijwilliger, de vrijwilliger ervaart de mogelijkheden en onmogelijkheden van het ondernemen en werken in Afrika en leert de Gambiaanse cultuur van binnenuit kennen.

Functieomschrijving vrijwilliger

Als vrijwilliger werk je dagelijks samen met de lokale mensen op onze projectlocatie aan het onderhouden van het land en het verbouwen van de gewassen. Je geeft samen met de Gambiaanse projectmedewerkers voorlichting en workshops ter bevordering van een gezonde levensstijl, op zowel locatie Mariamakunda als in de omliggende dorpen. Je leert elke dag weer van de lokale bevolking: hun gebruiken, hun rituelen, hun angsten en hun taboes. Door te begrijpen wat hen beweegt, wat hun dagelijkse leven inhoudt en welke uitdagingen zij elke dag weer hebben, kan jij samen met hen zorgen voor het onderhoud en de ontwikkeling van het land. Tezamen met jouw vaardigheden realiseren jullie samen de droom van CFN: zelfredzaamheid, gezonde voeding, werkgelegenheid en toekomstperspectief.

Profiel

 • Jouw motivatie is dat je de wereld een beetje beter wilt maken, met respect voor de Afrikaanse cultuur;
 • Je bent voorbereid op het cultuurverschil en je staat open voor de lokale cultuur;
 • Je bent geestelijk stabiel en je kan je emoties goed onder controle houden op de momenten dat dit vereist is;
 • Je staat open voor kritische feedback en je bent meer dan leergierig;
 • Je hebt een groot inlevingsvermogen en je kan je aanpassen aan de lokale cultuur;
 • Je hebt een onderzoekende instelling en je verdiept je in je beweegredenen van mensen zodat je samen een passende oplossing of verandering kan doorvoeren
 • Je bent zelfstandig en denkt in oplossingen;
 • Je bent daadkrachtig en weet van aanpakken;
 • Je bent fysiek in orde.

Functie-eisen:

 • Je bent minimaal 3 maanden inzetbaar;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal;
 • Je kan een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen aan de stichting;
 • Je kan tekenen voor het protocol en reglement “Inzet vrijwilligers Stichting Care for Natural”;
 • Je bent bereid om te wonen op de projectlocatie in Mariamakunda

Procedure

Vanwege de aard van de werkzaamheden die onze vrijwilligers uitvoeren, volgen wij een gepaste selectieprocedure. Dit doen wij in het belang van onszelf en in het belang van jou als vrijwilliger. Wij streven naar continuïteit om ons project tot slagen te brengen en hiervoor zoeken wij stabiele persoonlijkheden met de juiste motivatie en betrokkenheid.

Reageren

Heb je interesse in het doen van vrijwilligerswerk voor het project Food Security en denk je te voldoen aan het profiel? Stuur dan via deze Google Form uw ingevulde vragenlijst, motivatiebrief, en cv door: https://forms.gle/g8FBJKj3fqMH4NeB7,  of stuur deze gegevens naar ons e-mail adres secretaris@carefornatural.org

Na ontvangst van je profiel nemen wij binnen 14 dagen contact met je op. Als je profiel aansluit bij onze stichting maken wij een afspraak voor nadere kennismaking. Tijdens deze kennismaking gaan we verder in op de werkzaamheden en jouw motivatie. We zullen wat dieper ook bepaalde zaken ingaan.

Reacties zijn gesloten.