Brandwondencentrum

Operationalisering Aloë Vera Burn Centre for Children voor de behandeling van brandwonden

Brandwonden bij kinderen is een van de grote structurele problemen in West-Afrika. De kookvuren waar ze in vallen, de steen waarop gekookt wordt, het gekookte water wat door kinderen wordt aangezien als water om te drinken en over zich heen krijgen: allemaal gevaren waar de kinderen aan bloot gesteld worden. Het aantal kinderen met brandwonden in Gambia is naar schatting 1 op 4, er is dus een kans van 25 % dat kinderen brandwonden oplopen.

Armoede tergt Gambia. De toegang tot schoon water en gezondheidszorg is voor velen buiten bereik vanwege de kostbare afstand. Door armoede rest de mensen o.a. in Mariamakunda, geen andere oplossing dan zich te wenden tot lokale genezers die minder kostbaar zijn. Ook zijn lokale klinieken nauwelijks voorzien van eerste hulpmiddelen en zijn ze té ver weg en vaak té duur (mensen moeten hun eigen medicijnen kopen). Toevlucht wordt gezocht in lokale behandeling zoals het “behandelen” met zand en het gebruik van konijnenharen op de wond. Deze behandeling infecteert de wond meestal, wat ernstige, vaak levensbedreigende complicaties kan veroorzaken bij de jongsten. Daarbij leidt het helaas vaak tot ernstige littekens, ernstige verslechtering van de gezondheid, gewichtsverlies, ondervoeding en niet uitzonderlijk zelfs tot de dood. De behoefte aan een effectief gespecialiseerd behandelcentrum nabij is dus geen overbodige luxe.

Oprichtster van onze stichting, Claudette Sarr-Krook, heeft in de afgelopen 12 jaar een zeer succesvolle, eenvoudig uit te voeren brandwonden-behandelmethode met onze eigen Aloë Vera ontwikkeld, gericht op baby’s en peuters, die het meest kwetsbaar zijn voor brandwonden. De positieve impact van de behandelingen is proefondervindelijk vastgesteld. Het resultaat is indrukwekkend. De brandwonden genezen totaal, waarbij een soepele huid met pigment en meestal geen (of nauwelijks) littekenweefsel terugkeert, ook bij 2e- en 3e-graads brandwonden.

Het proces is zo eenvoudig dat door kennisoverdracht naar de lokale gemeenschap en het trainen van de lokale mensen, deze generatie en toekomstig generaties hiervan kunnen gaan profiteren. Wij hopen dat dit unieke project een voorbeeld zal zijn voor de behandeling van brandwonden overal waar op landelijk, regionaal en internationaal niveau Aloë Vera groeit.

Op basis van onze inzichten, ervaringen en succesvolle resultaten, zijn we gestart met het Aloë Vera Burn Centre for Children (ABCC). Dit gaat gepaard met flinke kosten. Deze kosten zullen o.a. gaan zitten in het aanbouwen van een behandelruimte bij onze Umbrella hut, een verblijfruimte waar zwaarder verbrandde patiënten, een nachtje kunnen bijkomen, een eenvoudig toilet en douche om ook de wonden te spoelen. het behandelen van ten minste 50 patiënten (gemiddeld 9 behandelingen per patiënt, inclusief transportgeld, indien van toepassing). opleiden en kleine vergoeding voor verpleegsters, alle benodigde materialen, ondersteuning van proteïnerijke voeding voor de patiënt en het maken van gratis te verstrekken Aloë Vera siroop.

Donaties

Wij hopen dat u net zoals wij dit initiatief van groot belang vindt en dat u wilt overwegen om een donatie te doen voor de operationalisering van het Aloë Vera Burn Centre for Childeren. Als u meer informatie wenst, zijn we van harte bereid om meer te vertellen of specifieke informatie te sturen via de email (secretaris@carefornatural.org). Verder willen wij u laten weten dat wij een ANBI gecertificeerde stichting zijn, hetgeen betekent dat Particulieren en Vennootschappen, binnen de daarvoor geldende regels, hun giften mogen aftrekken voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

U kunt voor uw donatie gebruik maken van een rechtstreekse overboeking op ons rekeningnummer NL63RABO0111774446 onder vermelding van “20161122 Brandwondencentrum” of door naar onze projectpagina te gaan.

Reacties zijn gesloten.