Ons team

Maaike van Leeuwestijn – Voorzitter

Ik ben Maaike van Leeuwestijn, 42 jaar oud woonachtig in Ik ben Maaike van Leeuwestijn en woonachtig in Apeldoorn. In 2016 ben ik voor het eerst in Gambia geweest en ik ben gevallen voor de charmes van het land. De mensen, de sfeer, de natuur en cultuur hebben ervoor gezorgd dat ik inmiddels meerdere keren in Gambia ben geweest. Niet alleen om vakantie te vieren, maar vooral ook om wat voor de bevolking te betekenen. In maart 2016 heb ik besloten mij aan de stichting Care for Natural te verbinden als ambassadrice en sinds juni 2018 mag ik de voorzittersrol uitoefenen. Vooral het doel zelfredzaamheid spreekt mij heel erg aan in de stichting. Samen proberen we gezinnen in Gambia een beter leven te bieden, een leven met toekomstperspectief. Met kleine stapjes, maar we komen vooruit. Inmiddels heb ik zelf ook nog andere projecten voor Gambia ontwikkeld en meer mensen ontmoet die zich inzetten voor verschillende projecten. Allemaal met dezelfde passie: de bevolking in dit mooie kleine landje in Afrika vooruithelpen!

Jip Scherpenzeel – Ambassadrice

Na gezien te hebben hoe de Stichting en Claudette zich inzetten om kansen te creëren en duurzame ontwikkeling te stimuleren voor mens en de natuur, hoefde ik er niet lang over na te denken om de functie van ambassadrice voor Care for Natural. Juist door te kijken waar mensen zelf behoefte aan hebben, hoe je niet de vis, maar de hengel kan geven, is een uitgangspunt waar ik honderd procent achter sta. Ik neem dan ook met veel plezier deze functie op mij en ik hoop dat wij met elkaar het komende jaar veel mooie dingen mogen bereiken.

Mara de Kort – Ambassadrice

Als voedingsmiddelentechnologie studente kwam ik in 2013 voor het eerst in Gambia om 4 maanden stage te lopen.
Nog nooit verder te zijn geweest dan Spanje en in mijn eentje, dat was toch een hele ervaring. Ik had er heel veel zin in, maar ik wist niet goed wat me te wachten stond, maar de maanden zijn ontzettend leuk geweest en snel gegaan.Mijn opdracht was om de mogelijkheden te onderzoeken om een product voor ondervoede kinderen te ontwikkelen met lokale ingrediënten. Met de hulp van Claudette is daar een mooi product uitgekomen, maar om het uiteindelijk te kunnen produceren is nog veel werk voor nodig en het was logisch om aan de stichting verbonden te blijven om Claudette daarbij te helpen. Daarom ben ik nu ambassadeur van de stichting om meer studenten richting Gambia te sturen om daar de vele opdrachten die er zijn uit te voeren en natuurlijk voor een mooie ervaring
Van te voren kon ik me niet echt voorstellen dat ik vaker zou terug willen naar het land, maar daarin heb ik me toch vergist. Ik ga zeker nog terug naar Gambia!

Peter & Brigitte den Ouden – Ambassadeur

Waar Peter is, is Brigitte. En waar Brigitte is Peter. Altijd samen met de gedachte samen is leuker, beter, gezelliger! Hun eerste vakantie naar Gambia was in 1993 en sindsdien is Gambia niet meer uit hun leven! Sinds jaar en dag houden zij zich bezig met het begeleiden van kleine zelfstandigen in Gambia!En zij helpen waar het kan met raad en daad. Sinds die tijd hebben zij ook al contact met Claudette de voorzitter van Stichting Care for Natural, die ontzettend veel voor de Gambiaanse bevolking betekent en daarom ook voor Peter & Brigitte! Dat is dan ook de reden dat zij zich als ambassadeurs voor de Stichting inzetten! Op deze manier hopen Peter en Brigitte hun steentje bij te dragen aan een betere toekomst voor vele gezinnen in Gambia!

Ivonne Hilgers – Penningmeester

Ik ben Ivonne Hilgers, werk bij de KLM en woon, samen met mijn man Nico in de bollenstreek, vlakbij de Keukenhof. Via een collega van me bij de KLM heb ik Claudette leren kennen. Mijn man en ik hebben Claudette uitgezwaaid bij haar eerste stappen naar Gambia in 1995. Daardoor hebben we ook de ontwikkeling van Gambia mee gemaakt.

De eerste keren dat wij op bezoek gingen bij Claudette kwamen we nog aan en vertrokken we van de oude luchthaven, was er nog geen straat verlichting en zeker geen geasfalteerde wegen en hadden Claudette en haar man David perioden van grote financiële zorgen.

Wij zijn nu een aantal keer in Gambia geweest maar slaan ook wel eens een aantal jaren over. En gelukkig is het contact altijd gebleven. Vroeger door middel van Skype en tegenwoordig zeker door het gebruik van WhatsApp en MSTeams. Als we dan weer naar Gambia gaan is het extra interessant om al de nieuwe ontwikkelingen qua infrastructuur en uitbreiding van toeristen gebieden te zien. Maar ook alle ontwikkelingen van de Stichting Projecten te zien is fantastisch. Gambia komt steeds meer op de kaart.

De inzet die Claudette al die jaren heeft gegeven, en nog geeft, aan de dieren en mensen in Gambia is enorm bewonderenswaardig. Zonder er iets voor terug te verwachten en met tomeloze inzet blijft ze mens en dier financieel of met medische zorg of voedsel bij staan. Vrouwen kunnen bij haar een beroep leren, kinderen en volwassenen kunnen met hun brandwonden bij haar terecht en doen dat ook regelmatig, zwerfhondjes of katten kunnen bij haar een goed thuis krijgen of ze zorgt ervoor dat deze een goed thuis krijgen.

Ze zorgt met de stichting ook voor arbeidsgelegenheid. En ondanks alle tegenslagen die ze in de loop der jaren heeft mee gemaakt is ze blijven door vechten en blijven geloven in het goede van de mens. Wij zijn er trots op haar onze vriendin te mogen noemen.

Met het Penningmeesterschap hoop ik ook mijn bijdrage te kunnen leveren in alle goede doelen die mijn beste vriendin iedere keer weer weet te bedenken en uit te voeren.

Claudette Krook – Algemeen bestuurslid / Oprichtster

Ik ben sinds 1994 verknocht geraakt aan Gambia. Ik pakte mijn biezen, zegde mijn KLM baan op en woon sinds 1995 officieel en continue in Gambia. Op mijn eerste trip naar Gambia leerde ik mijn huidige echtgenoot David kennen en in 1996 zijn we getrouwd. Wij hebben een dochter. In de begin jaren hielp ik mijn man om een familiebedrijf op te zetten waar vlees verwerkt werd. Maar als vegetariër was dit familiebedrijf niet bepaald mijn passie.In onze eigen compound in Kololi ben ik begonnen met het maken van yoghurt, ijsjes, enz. om lokale vrouwen aan werk te helpen. Dat groeide in de tijd uit naar nog veel meer soorten producten. Ik kreeg er echt lol in toen ik de lokale taal Wolof beheerste. Ik ben een aanpakker, niets is een probleem en als het dat wel is dan moet dat opgelost worden. Ik heb altijd al een nuttig mens willen zijn en dat is in Gambia eenvoudiger dan in Nederland waar alles al geregeld is. Ik wil een lichtje zijn zeg maar, samen met al die andere lichtjes. En daarmee ontsteken we weer anderen…

Ellen Stokman – Secretaris

Een ander leven in Gambia.

Even voorstellen! Mijn naam is Ellen Stokman, moeder van drie zonen en sinds november 2018 werk ik met veel plezier als vrijwilliger voor Care for Natural in Gambia

Op de ochtend van 8 april stortte mijn leven in toen ik mijn man levenloos naast me vond in bed. Zomaar, ineens, weg, voorbij… De toekomst hield op te bestaan!
Nu weet ik dat mijn leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Houden van houdt niet op als de liefde van je leven er niet meer is. Tijdens een vakantie in Gambia ontstond het idee om mijn leven een andere richting te geven. Een leven zonder Jeroen, een leven waaraan ik weer een nieuwe en zinvolle invulling moet geven. Eenmaal in Nederland ben ik me gaan verdiepen in organisaties die vrijwilligersprojecten in Gambia draaien. Ik bezocht verschillende bijeenkomsten en kwam uiteindelijk via een tip van Maaike van Leeuwestijn bij Care for Natural terecht. Ik bezocht de stichting en draaide een dagje mee om de sfeer te proeven. Ik was enthousiast en voelde weer iets van levensvreugde, mijn besluit stond vast. Ik ging het doen! Vijf maanden naar Gambia om uit te zoeken wat het leven nog meer voor mij in petto heeft…

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en ik voel me als een vis in het water bij CFN in Kololi (en daar is de inspirerende en altijd bezige bij Claudette zeker debet aan!). Het werk is afwisselend en vooral heel uitdagend. Elke dag in Gambia is weer een verrassing! Als ik in Gambia ben zijn mijn werkzaamheden elke dag weer anders. De ene keer assisteer ik Claudette bij een brandwondenbehandeling, de andere keer ontwerp ik een folder voor Care for Natural. En tussendoor zijn er nog honderden andere klussen te doen, variërend van het rondleiden van toeristen op Mariamakunda tot het updaten van patiëntendossiers, van een filmpje maken over de activiteiten van CFN tot het voorbereiden van een presentatie voor Cubaanse artsen, van het mede-begeleiden van studenten verpleegkunde tot het brainstormen over de inrichting van de beursstand op de International Trade Fair. Ik vermaak me meer dan prima en ben blij een steentje te mogen bijdragen aan het mooie werk van onze stichting. CFN is voorlopig nog niet van me af!

In Memoriam Lonneke te Kamp 30-10-1982 – 29-12-2011

Wat mij aanspreekt, zijn de ontwikkelingen, verbeteringen. En uitvindingen die reeds bereikt zijn en nog worden bereikt. Dit alles samen met de lokale bevolking ! Met geduld, respect en begrip voor zijn of haar niveau worden er o.a. nieuwe producten ontwikkeld. Ook wordt er jam, crème, olie, thee, yoghurt of kaas gemaakt in het trainingscentrum. Kortom: er is oog voor scholing, samenwerking, gebruik maken van wat de natuur te bieden heeft, nieuwe ideeën / ontwikkelingen, respect, groei, waardering, leren wat eigenwaarde is, etc. Alles wat mij doet aansporen om mij als ambassadrice volledig in te zetten voor deze stichting. Zoals ons logo luidt: Samen op weg naar morgen!

Reacties zijn gesloten.