Activiteiten

Het bedrijf & trainingscentrum Care for Natural werkt voortdurend aan vooruitgang in een land waar schrijnende armoede en enorme werkloosheid heersen. Door lokale natuurproducten te verwerken, ontstaat er handel en kan de bevolking een eigen inkomen creëren. Het belangrijkste doel is het creëren van hoop voor de toekomst. Want de praktijk leert ons: hoop doet leven! Hieronder leest u hoe Care for Natural dat doel probeert te bereiken.

Werk

  • We zoeken naar de uitbreiding van markten en het vergroten van de toegankelijkheid.
  • We bedenken nieuwe produkten uit lokaal beschikbare ingrediënten, zodat deze op de markt verkocht kunnen worden.
  • We bekijken elke dag samen welke zaken drempels vormen. Hiervoor worden oplossingen van blijvende aard gevonden.

Mensen

  • We bieden dagelijks hulp aan een team toegewijde vrouwen, in hun eigen taal.
  • We geven de Gambiaanse vrouwen inzicht in hoe zij hun eigen inkomen kunnen creëren. Zodat ze hun familie kunnen voorzien van de basislevensbehoeften.
  • We zijn ter plekke aanwezig met een voorzitster die sinds 1994 in Gambia woont en de lokale taal spreekt. Daardoor is het makkelijker om de dieper liggende problemen te onderkennen. Dit voorkomt dat projecten mislukken vanwege cultuurverschillen.

Natuur

  • We leggen de per seizoen beschikbare oogst vast. Zo kunnen de produkten worden verwerkt in de gunstigste tijd en is er het hele jaar werk.

Bent u geïnteresseerd geraakt in wat wij doen en zou u dit graag van dichtbij willen bekijken?

Dan is een bezoek aan het trainingscentrum mogelijk. Maak hiervoor een afspraak, zodat er zeker iemand is om u een hand te schudden en een kleine rondleiding te geven. Neem hiervoor contact op via onze contactpagina.

Al de producten uit het trainingscentrum kunt u vinden in onze catalogus: PDF-CATALOGUE-MMH

Reacties zijn gesloten.