Zo blij met een ei!

Wat een belevenis om ruim 250 eieren uit te kunnen delen aan hele blije kindertjes. Peter en Brigitte hebben een aantal jaren geleden dit plan al eens eerder uitgevoerd en aangezien dit een groot succes was wilden we dit plan met z’n viertjes nogmaals uitvoeren dit jaar.

Aldus geschiedde op dinsdagochtend 5 februari. De school in Mariama Kunda was door Claudette uitverkoren, de eieren werden gekookt in het fabriekje van CFN en opgehaald door Peter en Brigitte. Om half elf met z’n viertjes op pad, achterin de tray’s met de gekookte eieren. Het was wel oppassen geblazen in het verkeer, bij wat al te hard remmen zouden we de eieren in ons nek gekregen hebben!

Kebba pikten we halverwege op die ons verder begeleidde naar de school waar heel veel kindertjes achter het “raam” heel enthousiast ons verwelkomden, er werd heel blij gezwaaid  en geroepen naar ons. Het is een grote school met ruim 600 kinderen. We zouden de allerkleinsten trakteren op een ei maar voordat we gingen uitdelen werden we eerst ontvangen door de directeur van de school in zijn kantoor.

Hierna kon het feest beginnen; een onderwijzer zorgde ervoor dat de kindertjes zich netjes opstelden in twee rijen. Ze konden haast niet wachten om hun ei in ontvangst te kunnen nemen. Op dat moment gaat er wel wat door je heen, hoe totaal verwend onze westerse kinderen zijn.

Als dank zagen we alleen maar blije gezichtjes! Nog wat klaslokaaltjes bezocht, ook zongen de kinderen nog een liedje voor ons nadat wij eerst voor de klas Vader Jacob voor hen hadden gezongen.

We kwamen handen te kort om alle toegestoken kinderhandjes even vast te houden. Wat een mooie ochtend, we zullen dit niet snel vergeten!

Peter en Brigitte, Cees en Sjaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *