Smiley

De ezeltjesinzamelingactie van Karlijn en haar moeder heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Een aantal dozen zijn onderweg en zullen gedoneerd worden aan de Horse en Donkey Trust. Ondertussen zijn er nog honderden ezels niet geholpen, dus ik hoop van harte dat we nog meer bitten van maximaal 11 centimeter of minder weten op te halen. Het is een dagelijkse bezoeking om op straat te rijden. Het verkeer is zo ongelooflijk druk en dieronvriendelijk geworden dat we nu regelmatig nare dingen zien van dieren die zijn doodgereden. Ondertussen ligt mijn focus even ergens anders. Op een anonieme strandhond, die de naam Braveheart-Smiley kreeg (de eerste omdat hij zo’n moed heeft om te overleven, de andere de naam van het strandtentje van de jongeman die het lef had te vertellen wie de hond dit had aangedaan). Deze jongeman wordt nu getreiterd door zijn omgeving, vanwege zijn lef. Vandaag onderging Smiley de tweeëntwintigste behandeling met Aloe Vera Fresh Leaf. Hij logeert bij Kombo-Vet, Bart Goossens en zijn assistent-dierenarts Pacifique. Dankzij hun hulp en vriendschap kunnen we met onze behandelmethode op de hond uitvoeren en documenteren. Smiley werd door kokend water overgoten door een bewaker bij een 5-sterren hotel in Brufut. Hij heeft helaas twee weken op het strand door moeten brengen voordat hij uiteindelijk gevangen werd. Begrijpelijk was hij doodsbang en was hij is trieste toestand. Godzijdank werd hij gevangen door mensen die hem gelijk in hun hart sloten, een Zweeds/Gambiaans gezin dat net vanuit Zweden in Gambia is komen wonen. Zij brengen hem iedere dag eten, komen me helpen bij de behandeling en komen hem ’s avonds nog even bezoeken en gezelschap houden. Smiley voelt dat er van hem wordt gehouden en heeft gelijk toen al besloten te zullen overleven. We helpen hem er graag bij . Schrik niet, ’t is niet prettig om te zien, des te trotser zijn we dat we zo ver zijn gekomen met de behandeling van zijn wonden. Hij wordt dikker, mooier en zijn vacht (dat wat er wel is) glanst. Al is het een akelig en triest verhaal, het is er wel een met een mooi einde (hopelijk) . Aloe Vera werkt dus ook op brandwonden bij dieren ! We zijn o.a. door zijn lot ook geïnspireerd om zalf te maken waarmee we nu zijn geheelde huid nabehandelen. Dat lijkt mooi te werken, al zal de toekomst dat pas kunnen uitwijzen. De zalf is ter behandeling van eczeem, huidontstekingen en aandoeningen. De foto’s hieronder zijn best naar om te zien. Mijn hart kon ’t ook niet aan. Ik gooi het emmertje dan leeg door tranen met tuiten te huilen, daarna de mouwen op te stropen en mijn eigen emoties wat minder belangrijk te vinden, omdat niets doen geen optie is. Ik kan niet wegkijken, ik kan niet niets doen….

We zijn dankbaar dat we in de gelegenheid werden gesteld hem te helpen en dat het zo mooi lijkt te lukken dankzij onze Aloe Vera Fresh Leaf Treatment ( AVFTL) .

Eén reactie

  1. Ik zou graag gezien hebben dat de naam van dat 5-sterrenhotel in Brufut nadrukkelijk vermeld was. Dat is ws. de enige manier om ook op de bazen van de portier/dader/dierenbeul druk uit te oefenen om verantwoordelijkheid te nemen voor de (mis)daden van personeel in hun dienst. Nu kunnen ze het misdrijf van de portier ‘gewoon’ blijven zien als uitdrukking van diens loyaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *