Corona: “the facts presented”

Gambia leeft al maanden in een soort van lockdown in de strijd tegen Covid-19. Het leven wat normaliter al moeilijk is en weinig uitzicht geeft, wordt met de dag moeilijker en meer uitzichtloos. De neveneffecten nu en op de lange termijn van de maatregelen tegen Corona zijn groter en zwaarder dan Corona zelf. Natuurlijk moeten we Corona serieus nemen en is de medische zorg in Gambia onvoldoende om de strijd aan te gaan. Dat is vreselijk en ons hart is bij de patiënten en hun familie.

We zien echter dagelijks wat de lockdown doet met de mensen en het land en vanuit dat oogpunt heeft Claudette gemeend een Covid-19 brochure te schrijven: “Corona, the facts presented”. Het doel is deze brochure te verspreiden in Gambia en dan voornamelijk naar de overheid en beleidsmakers. Wat kan de bevolking doen om zich zoveel mogelijk te beschermen tegen Corona, wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe kan het beleid zo aangepast worden dat de bevolking verder kan zonder elke dag weer opnieuw deze crisis te moeten overleven, zonder uitzicht op verbetering?

Door Corona staat ook het aankomende toeristenseizoen onder druk en zal, als de grens al opengaat voor toeristen, het aantal toeristen dat naar Gambia wil afreizen laag zijn. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Gambia en haar bevolking, geen toerisme betekent een nog grotere neerwaartse economie in Gambia.

Omdat we deze situatie dusdanig urgent vinden, hebben we besloten de printkosten van de eerste brochures te financieren uit ons noodfonds, zodat we een begin kunnen maken. Om grotere aantallen te kunnen printen voor een groter bereik zoeken wij sponsoren. Wilt u ons helpen in deze strijd? U kunt uw donatie overmaken op bankrekeningnummer NL63RABO0111774446 o.v.v. printen brochure.

Heel hartelijk dank voor uw steun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *