Dierenliefde?

Ik kom op het strand en zie iemand een heel klein puppy (ik schat 6 tot 7 weken oud) met nat zand  “masseren” (schuren dus) , waarna het puppy in de zee wordt “gewassen”.
Na de honderden keren dat ik dergelijke taferelen moet aanschouwen heb ik geleerd niet van ieder voorval een tumult te maken. Ik zie dat de puppy losgelaten wordt en de ellende dus snel voorbij is en besluit het ditmaal te laten gaan.

Ik ben vier weken weggeweest en begroet iedereen even waarmee wat tijd gemoeid gaat. Daarna zoek ik mijn vriendin op en zie ik dat kleine witte bolletje met zwarte oortjes tegen mijn bedje zitten. Het overwegend witte lijfje zit vol met mango wormen (een vlieg larve die zich onderhuids tot een grote made vormt in 7 dagen waarna hij zich in het zand laat vallen om 7 dagen erna tot vlieg te ontpoppen waarna de cirkel rond is). Ik kijk wat alle plekjes zijn die ik onder haar witte haartjes zie en dat blijken tientallen teken. Dus kijk ik in haar oortjes en zie ik dat die ram-vol met teken zitten van alle maten en twee soorten.

De jongen die haar aan het “wassen” was, is een mij bekende grote dierenvriend met te weinig kennis hoe dingen op de juiste manier te doen. Ik ken hem nog niet zo lang maar alle honden zijn knettergek op hem. Hij staat naast me als ik alle teken uit de piepkleine oortjes van het beestje aan het verwijderen ben. Hij helpt me de teken te begraven omdat we niets hebben om ze te doden. Daarna is het hondje doodmoe en besluit ik haar in de zee op mijn schoot na te spoelen en douche met schoon water vervolgens het ergste zout eraf.
Daarna wrijf ik haar rillende lijfje, dat maar niet ophouden kan met bibberen, schoon met mijn strand doeken en leen ik een doek van Ellen om zelf op te kunnen liggen. Het hondje drinkt een kom melk en valt in slaap.

Terwijl ze in diepe slaap ligt, verwijder ik af en toe één van de tientallen mango wormen, zonder dat ze daar veel pijn aan heeft. Meer dan dit kan ik haar op een dag niet aandoen.

Nu op zoek naar welke gek zo’n klein hondje hier op het stand laat…het blijkt een andere grote dierenvriend te zijn die er werkt maar een maand vakantie heeft ! Er waren twee puppy’s maar de ander is inmiddels….gestolen/verdwenen/dood..? Wie het weet mag het zeggen.

De puppy’s waren uit een nest gehaald waar de moederhond niet langer meer voor hen kon zorgen omdat de toeristenstroom geen eten meer aanvoerde. Ze waren in een erbarmelijke toestand. De jongeman dacht, door de puppy’s naar een strand te brengen waar heel veel dierenliefhebbers liggen, het beestje te helpen. Dat een beestje van deze leeftijd nog 4 maal per dag voeding nodig heeft en nog veel moet leren hoe ze hond moet zijn in een roedel, enz. dat wist hij niet…

Omdat ie ook erge pijn aan zijn pootje heeft, loopt ie met een bolle rug.

Het hondje zal opgehaald worden door een familie lid van de man en dan komt het terecht in een compound waar kinderen zijn…die zo’n beestje zullen zien als speeltje…maar of iemand dan weet hoe voor zo’n hondje te zorgen..?

Wat is nu wijsheid in een situatie als deze? Het is soms heel moeilijk te weten wat te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *