Tujereng

Het heeft even wat voeten in aarde gehad maar ze hangen eindelijk!! 
Alle prachtig, door vrijwilligers Hanny en Frans gemaakte bamboe boom identificatie.
Als u nu door ons bos wandelt, ziet u een twintigtal bomen uitgelegd.
De lokale namen, in 4 of 5 verschillende talen, de botanische naam, het gebruik van de boom, een foto van de bloem en het blad. Het was heus een klusje ☺.

Ook hebben we afgelopen week onze bijenkassen geleegd. Omdat één van de door ons opgeleidde imkers doosbang is geworden voor bijen nadat ie zijn pak een keer niet goed droeg en gestoken werd, is het niet zoals het moet zijn.
Onze Afrikaanse bijen zijn veel agressiever dan de Nederlandse bijen, dus ook van één van de gehuurde imkers kreeg ervan langs (zie foto) 

Over enkele weken gaan we deze kasten allemaal verhuizen naar Mariamakunda, waar ze meer onder mijn toezicht staan. We hebben daar ook 10 kassen staan. Het is dan geconcentreerder en professioneler.
Daar hebben we immers ook 400m2 bos voor hen gecreëerd, dus een goed thuis zullen ze er zeker hebben. Dat bos is laag en zit tjokvol met bloemen en kruipende planten. Het is er een feestje voor ze op slechts 3 meter hoogte. Op de duizenden vluchten die 1 bijtje maakt per week is dat denk ik een groot voordeel. Omdat de Aloe op drup irrigatie staat, is daar ook altijd voldoende water.

En… Jip, onze sectretaris, is 29 November getrouwd met Charlie onze aannemer. Een erg leuk en mooi stel. We wensen hen alle geluk van de wereld toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *