Excursie Mariama Kunda

Wilt u kennismaken met onze projecten en de cultuur en in Gambia? Wij laten het u graag zien! Wij hebben een lokale gids beschikbaar die als enige in Gambia u deze exclusieve trip kunnen aanbieden.

Mariama Kunda
U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw vakantieadres om te vertrekken naar Mariama Kunda. In Mariama Kunda bevindt zich het tuinenproject van de stichting, ons brandwondencentrum en de Aloë Vera plantage van onze stichting. Ook hebben wij hier een kleine inheemse boomkwekerij waar wij zeldzame bomen kweken met als doel deze behouden in de natuur.
De rit alleen al naar Mariamakunda is een belevenis: over de zandpaden rijden we door het prachtige landschap en kleine dorpjes waar de kinderen zwaaien en mee rennen met de auto om high fives te geven.

Aangekomen in Mariama Kunda worden we opgewacht door de Abulahej, de opzichter van de tuinen en zijn vrouw Hawa. Zij zullen ons een rondleiding geven over de Aloë Vera plantage, de boomkwekerij en de tuinen waar u de lokale vrouwen met passie aan hun werk ziet. In de Umbrella hut, de locatie van ons brandwondencentrum, wordt ons uitgelegd waarom het brandwondencentrum zo belangrijk is en waarom het aantal kinderen met brandwonden in Gambia zo groot is. Dit alles onder het genot van een koud lokaal Baobab of Wojong sapje.

Kololi
In het trainingscentrum worden we opgewacht door Claudette, de oprichtster van de stichting.
Claudette zal ons vertellen over het belang van werkgelegenheid voor de lokale bevolking en neemt ons mee in de cultuur en gebruiken van de lokale bevolking.
In het trainingscentrum zien we ook hoe Claudette samen met haar personeel fantastische lokale producten maakt. U kunt hier b.v. cadeautjes kopen voor uw vrienden en familie t.w. lokale groene theesoorten, pindakaas, jams of onze unieke zongebakken snack, genaamd Coco Delight, Aloe Vera Cooling gel , lipbalsem, enz.
Na het bezoek aan het trainingscentrum zit de trip erop en brengen wij u rond het middaguur weer terug naar uw vakantieverblijf.

Kosten

Om deze exclusieve trip te kunnen bekostigen, vragen wij een vergoeding per deelnemer waarvan de hoogte van het bedrag afhankelijk is van het aantal deelnemers:

• Vanaf 2 deelnemers: €35,- per deelnemer
  • ​3 of meer deelnemers: €30,00 per deelnemer

Het af te rekenen bedrag kan worden betaald in Euro’s of Gambiaanse Dalasi’s. Dit bedrag wordt gebruikt om de chauffeur, de gids en kok te betalen en het resterende bedrag wordt rechtstreeks gestort in het noodfonds van de stichting. Door uw bijdrage bieden wij werkgelegenheid aan de lokale chauffeur, gids en kok en kunnen wij meer gezinnen helpen die acute hulp nodig hebben. Wat ons betreft een win-win-win situatie!

Aanmelding

U kunt deze trip boeken door het contactformulier in te vullen. U ontvangt na aanmelding een bevestiging per email. De kosten betaalt u ter plaatse aan de chauffeur.

Bijzonderheden

Let u op het volgende:

• Gedurende uw vervoer en op de locatie Mariama Kunda zal Engelstalig worden gesproken. In Kololi zal Claudette u in het Nederlands te woord staan;
  • U bent verantwoordelijk voor het meebrengen van uw eigen lunch en versnaperingen;
  • Vanwege het vele buiten zijn raden wij u aan om voldoende water mee te nemen;
  • U zult tijdens de trip waarschijnlijk enthousiast begroet gaan worden door mee rennende kinderen. Hoe groot de verleiding ook is, wij willen u vragen de kinderen niet van snoepgoed te voorzien. Dit vanwege de slechte tandheelkundige zorg;
  • De locaties zijn goed te bezichtigen, maar wij raden aan om goede wandelschoenen te dragen.

Ervaringen

Wanneer u deze bijzondere rondleiding heeft mee mogen maken, dan zouden wij het heel fijn vinden als u een reactie met uw ervaringen achterlaat via ons gastenboek. Bij voorbaat dank daarvoor.

Kookworkshop Mariama Kunda

Wilt u beleven hoe de Afrikaanse vrouw de maaltijden voor haar gezin klaarmaakt? Wij bieden u een exclusieve kook workshop aan!

Samen met de lokale vrouwen doet u inkopen op de markt. In Gambia hebben de meeste gezinnen geen koelkast, dus boodschappen worden elke dag vers ingekocht. Bij terugkomst gaat u aan de slag! De groenten snijden, handmatig alle kruiden fijn malen en de vis of het vlees schoonmaken en snijden. Tijdens het koken is er veel ruimte voor gesprekken met de vrouwen en meer te leren over de Gambiaanse cultuur. De vrouwen delen hun recepten voor de lekkerste gerechten uit de Gambiaanse keuken graag!

Als de maaltijd klaar is, wordt deze gezamenlijk buiten opgegeten. Kortom, u beleeft een echte Gambiaanse dag!

U ontvangt het recept van hetgeen u gekookt heeft als aandenken. Dan kunt u thuis uw familie en vrienden verrassen met een echte Gambiaanse maaltijd!

Kosten

Om deze workshop trip te kunnen bekostigen, vragen wij een vergoeding per deelnemer waarvan de hoogte van het bedrag afhankelijk is van het aantal deelnemers:

• Vanaf 2 deelnemers: €40,- per deelnemer
  • ​3 of meer deelnemers: €35,00 per deelnemer

Ervaringen

Wanneer u deze bijzondere kookworkshop heeft mee mogen maken, dan zouden wij het heel fijn vinden als u een reactie met uw ervaringen achterlaat via ons gastenboek. Bij voorbaat dank daarvoor.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.