Excursie

Exclusieve bezichtiging projecten Stichting Care for Natural

Wilt u kennismaken met onze projecten en de cultuur en in Gambia? Wij laten het u graag zien! Wij hebben 2 lokale gidsen beschikbaar die als enige in Gambia u deze exclusieve trip kunnen aanbieden.

Excursie: Samen koken

Wilt u beleven hoe de Afrikaanse vrouw de maaltijden voor haar gezin klaarmaakt? Wij bieden u een exclusieve kook workshop aan!

Stichting Care for Natural heeft in Mariama Kunda meerdere projecten waaronder het brandwondencentrum, het tuinenproject en de Umbrella hut waar wij verschillende workshops geven voor de lokale bevolking. De locatie is prachtig: middenin de natuur en ver van het drukke toeristengebied. In Mariama Kunda krijgt u een hele goede indruk van Gambia en de lokale bevolking en de cultuur.

 

Als de maaltijd klaar is, wordt deze gezamenlijk buiten opgegeten. Kortom, u beleeft een echte Gambiaanse dag!

U ontvangt het recept van hetgeen u gekookt heeft als aandenken. Dan kunt u thuis uw familie en vrienden verrassen met een echte Gambiaanse maaltijd!

Kosten

Om deze exclusieve trip te kunnen bekostigen, vragen wij een vergoeding per deelnemer waarvan de hoogte van het bedrag afhankelijk is van het aantal deelnemers. Helaas is het uit kostenoogpunt en de verdiensten voor de betrokkenen niet haalbaar om deze excursie voor één persoon aan te bieden.

  • 2 deelnemers: €40,- per deelnemer
  • ​3 of meer deelnemers: €35,- per deelnemer

 

 

Samen met de lokale vrouwen doet u inkopen op de markt. In Gambia hebben de meeste gezinnen geen koelkast, dus boodschappen worden elke dag vers ingekocht. Bij terugkomst gaat u aan de slag! De groenten snijden, handmatig alle kruiden fijn malen en de vis of het vlees schoonmaken en snijden. Tijdens het koken is er veel ruimte voor gesprekken met de vrouwen en meer te leren over de Gambiaanse cultuur. De vrouwen delen hun recepten voor de lekkerste gerechten uit de Gambiaanse keuken graag! 

Excursie: de projecten in Tujereng, Mariama Kunda en Kololi

Tujereng

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw vakantieadres waarna we vertrekken naar Tujereng, het eco-bos waar wij onder andere onze bijenkas projecten hebben. Via Tanji, het bekende vissersdorp, arriveren we in Tujereng. Hier worden we ontvangen door de altijd breed lachende Ligeij, de opzichter van het bos. Ligeij geeft ons uitleg over het belang van de bijenkassen en het belang van het behoud van dit helaas zeldzame bos in Gambia. Door het bos lopen we richting het strandmeer waar veel mooie vogels te zien zijn. Onderweg zijn diverse spellen te doen: er is een mini golfbaan, we kunnen forest cricket spelen en ouderwets ring gooien. Leuk voor kinderen en volwassenen!

 

Na onze wandeling vertrekken we naar Mariama Kunda.

 

 

 

 

Mariama Kunda

In Mariama Kunda bevindt zich het tuinenproject van de stichting, ons brandwondencentrum en de Aloë Vera plantage van onze stichting. Ook hebben wij hier een kleine inheemse boomkwekerij waar wij zeldzame bomen kweken met als doel deze behouden in de natuur.

De rit alleen al naar Mariamakunda is een belevenis: over de zandpaden rijden we door het prachtige landschap en kleine dorpjes waar de kinderen zwaaien en mee rennen met de auto om high fives te geven.

Aangekomen in Mariama Kunda worden we opgewacht door de Abulahej, de opzichter van de tuinen en zijn vrouw Hawa. We eten een echte Gambiaans broodje, waarna Abdulahej en Hawa ons een rondleiding geven over de Aloë Vera plantage, de boomkwekerij en de tuinen waar u de lokale vrouwen met passie aan hun werk ziet. In de Umbrella hut, de locatie van ons brandwondencentrum, wordt ons uitgelegd waarom het brandwondencentrum zo belangrijk is en waarom het aantal kinderen met brandwonden in Gambia zo groot is. Dit alles onder het genot van een koud lokaal Baobab of Wojong sapje.

Kololi

In het trainingscentrum worden we opgewacht door Claudette, de oprichtster van de stichting.

Claudette zal ons vertellen over het belang van werkgelegenheid voor de lokale bevolking en neemt ons mee in de cultuur en gebruiken van de lokale bevolking.

In het trainingscentrum zien we ook hoe Claudette samen met haar personeel fantastische lokale producten maakt. U kunt hier b.v. cadeautjes kopen voor uw vrienden en familie t.w. lokale groene theesoorten, pindakaas, jams of onze unieke zongebakken snack, genaamd Coco Delight, Aloe Vera Cooling gel , lipbalsem, enz.

Na het bezoek aan het trainingscentrum zit de trip erop en brengen wij u rond het middaguur weer terug naar uw vakantieverblijf.

 

Kosten

Om deze exclusieve trip te kunnen bekostigen, vragen wij een vergoeding per deelnemer waarvan de hoogte van het bedrag afhankelijk is van het aantal deelnemers:

  • Vanaf 2 deelnemers: €40,- per deelnemer
  • ​3 of meer deelnemers: €35,00 per deelnemer

Het af te rekenen bedrag kan worden betaald in Euro’s of Gambiaanse Dalasi’s. Dit bedrag wordt gebruikt om de chauffeur, de gids en kok te betalen en het resterende bedrag wordt rechtstreeks gestort in het noodfonds van de stichting. Door uw bijdrage bieden wij werkgelegenheid aan de lokale chauffeur, gids en kok en kunnen wij meer gezinnen helpen die acute hulp nodig hebben. Wat ons betreft een win-win-win situatie!

 

Aanmelding

U kunt deze trip boeken door het contactformulier in te vullen. U ontvangt na aanmelding een bevestiging per email. De kosten betaalt u ter plaatse aan de chauffeur.

 

Bijzonderheden

Let u op het volgende:

  • Gedurende uw vervoer en op de locaties Mariama Kunda en Tujereng zal Engelstalig worden gesproken. In Kololi zal Claudette u in het Nederlands te woord staan;
  • U bent verantwoordelijk voor het meebrengen van uw eigen lunch en versnaperingen;
  • Vanwege het vele buiten zijn raden wij u aan om voldoende water mee te nemen;
  • U zult tijdens de trip waarschijnlijk enthousiast begroet gaan worden door mee rennende kinderen. Hoe groot de verleiding ook is, wij willen u vragen de kinderen niet van snoepgoed te voorzien. Dit vanwege de slechte tandheelkundige zorg;
  • De locaties zijn goed te bezichtigen, maar wij raden aan om goede wandelschoenen te dragen.

 

 

Ervaringen

Wanneer u deze bijzondere rondleiding heeft mee mogen maken, dan zouden wij het heel fijn vinden als u een reactie met uw ervaringen achterlaat via ons gastenboek. Bij voorbaat dank daarvoor.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.