Imkerij Bijenkassen Mariamakunda

 5,00 125,00

Wij helpen de lokale bevolking door plaatsen van bijenkassen en het opleiden van lokale mensen om de bijen te kunnen houden, om zo het wereldwijd schrijnend tekort aan bijen dat dreigt te ontstaan tegen te gaan.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Als gevolg van het gebruik van pesticiden dreigt er wereldwijd een schrijnend tekort aan bijen te ontstaan. Zo ook in Gambia. Al geruime tijd nemen bijenpopulaties in een zorgwekkend tempo af. Bijen hebben echter een enorm belangrijke rol in het bestuivingsproces en dus de groei van gewassen. Daarnaast vormen zij natuurlijk de bron voor de honingproductie, een van de belangrijke eindproducten van onze stichting. We streven er dus naar om de voor ons belangrijke bijenpopulatie weer te laten groeien. Dit willen we bereiken door het plaatsen van extra bijenkassen en het opleiden van lokale mensen om de bijen te kunnen houden. Er is ruimte om tenminste 20 extra kassen te plaatsen.

€ 125,– per bijenkas (Het sponsoren van meerdere bijenkassen is natuurlijk ook mogelijk via een meervoud van het aangegeven bedrag onder vermelding van dit project nummer)

Extra informatie

Donatie

Donatie (€5), Doneer een bijenkas (€125)